Vi tar upp kampen mot DDOS!

Vi har under den senaste året märkt en markant ökning utav antalet DDOS attacker (Distributed-Denial-Of-Service Attack) mot oss samt flera Webbhotell och ISP (Internet Service Providers) runt om i landet. Men vad är en DDOS attack och hur kan det göra så att alla våra tjänster går ner under tiden? Jo, DDOS är en större attack mot ett nätverk eller en server / dator. ”Hackern” eller ”attackeraren” skapar ett så kallat botnet genom att kapa ett stort antal uppkopplade datorer, detta handlar oftast om flera tusentals dator och IP-aderssser, oftast utan ägarens vetskap, med hjälp av exempelvis trojaner eller virus. Detta ”botnet” används sedan till att rikta ett mycket stort antal förfrågningar mot webbserver / eller datorn. Det kan handla om att ställa frågor mot servern eller försöka ladda ner en fil.

ddosbloggVad som händer nu när ”hackern” har skickat dessa förfrågningar är det ni kunder upplever, att ni inte når era tjänster på våra servrar. Dom äter helt enkelt upp all bandbredd vi har till våra datacenter och ser till att ingen kommer åt tjänsterna. Vi har under en längre tid brottas mot dessa, vi har köpt in ny hårdvara i form av routrar och switchar för att avhjälpa problemet men känner att vi fortfarande inte räcker riktigt till. Vi vill helt enkelt kunna säga till våra kunder att vi inte har detta problemet längre och att vi kan erbjuda en tjänst som klarar av dessa typer av attacker. Därför har vi nu beslutat att testa ett nytt system för att avhjälpa detta i framtiden, systemet vi kommer att testköra i vinter är Defense Pro från leverantören Radware.

radware-logo-2

Radware, är en global ledare av och levererar applikationer och säkerhetslösningar för virtuella och molnbaserade datacenter. Deras prisbelönta lösningar lovar en full redundans för affärskritiska applikationer, maximal IT-effektivitet och flexibla företagslösningar . Radwares produkter hjälper mer än 10.000 företagskunder och operatörskunder över hela världen för att anpassa sig till marknadens utmaningar snabbt, upprätthålla kontinuitet i verksamheten och uppnå maximal produktivitet.

Vi är mycket ivriga och hoppas vi har denna nya hårdvara på plats inom en kort framtid, vi tog en snabb minut och frågade vår CTO Emil Waldersten vad han tycket om DDOS attacker och hårdvaran som han har köpt in:

”I och med att klimatet på internet hårdnat rejält det senaste året och attacker mot internet-tjänster numera hör till vardagen vill vi positionera oss för att minimera den risk detta utgör för våra kunder. Defense-pro från Radware är byggd med ett enda syfte, att minimera skadan från en DDoS attack mot de nätverk som sitter bakom. Detta kan den göra då den är byggd som en switch och därför orkar med att flytta extremt mycket trafik samt innehåller logik för att i realtid analysera trafik-mönstret på en stor mängd parametrar och jämföra med en baslinje. Det är min förväntning att vi efter att denna utvärderings-fas är klar kommer vara precis lika nöjda som Radwares många kunder vilket våra kunder i sin tur kommer uppskatta.”

 

Med vänlig hälsning, Fredrik Björklund

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.