Trender inom mobil internetanvändning

Mobilen tar över vår vardag mer och mer, men hur påverkar den din verksamhet på internet? Nedan listar vi dom senaste trenderna inom mobil internetanvändning.

Det finns inga tvivel om att användningen av mobiltelefoner för att surfa, shoppa, läsa mail och ”googla” ökar och ökar. Att kunna erbjuda din webbplats innehåll i ett format som är lättsmält av mobilkonsumenterna är inte längre en lyx , det är ett ”måste” för alla företag som inser att det ökade antalet av smartphone och surfplatteanvändare förlitar sig på sina mobila enheters tillgång till internet.

Med detta i åtanke, kommer det nedan några trender inom mobil internetanvändning som ditt företag behöver vara medveten om, liksom de rekommenderade åtgärder du bör vidta för att maximera det egna företagets mobila närvaro.

– Mobilerna tar över den fasta internetanslutningen år 2014

Crystones webbhotell.se mobilanpassade hemsidaOm du någon gång har besökt ett café eller en restaurang och insett att mer än hälften av lokalens besökare sitter böjda över sina smartphones, så är det inte svårt att föreställa sig att den mobila internetanvändningen kommer att ersätta den stationära inom en snar framtid.

Som webbplatsägare, bör denna statistik inte bara överraska dig – den bör sporra dig till handling. Om mer än 50% av all internetanvändning sker på mobila enheter, då måste din webbplats också vara tillgänglig för dessa användare. Undersökningar visar att webbplatser som inte har en mobilanpassad version upprör användarna. Därför är det viktigt att en mobilanpassad version av sin webbplats prioriteras  i  alla företags kommande marknadsplaner.

Lyckligtvis så finns det flera olika alternativ för att skapa en mobil webbplats som inte innebär att du behöver hyra en dyr utvecklare eller skräddarsy kodningen på din nya webbplats. Om din webbplats körs via wordpress, kan du installera gratis plugins som t.ex. Wptouch eller arbeta med ett mottagligt tema som automatiskt anpassas för att passa dina besökares mobila webbläsare.

– 4 av 5 konsumenter använder sin smartphone för att handla

Eftersom att våra mobiltelefoner och surfplattor verkar vara limmade mot våra höfter, är det bara naturligt att tänka sig att dessa verktyg spelar en stor roll i köpprocessen. Både i form av sökandet efter produkter men även i färdigställandet av den mobil-baserade försäljningen.

I själva verket är det väldigt tydligt, Konsumenterna använder sina smartphones för att handla och de gör det i större utsträckning än någonsin tidigare.

Sammanfattningsvis, så måste ditt företag vara väl förberett. I en perfekt värld så skulle varje webbplats som säljer någon form av produkter en fullt fungerande mobilanpassad version av sin webbsida som tillåter konsumenterna att bläddra, utforska och köpa produkter,allting utfört från deras mobila enheter.

Med hjälp av verktyg som GoMobi så är den här typen av upplägg möjligt, men möjligheten att kunna handla via sin smartphone är inte det enda du behöver ta hänsyn till som företagare. När du utvecklar din egna mobilla shoppingmiljö, ägna särskilt mycket uppmärksamhet åt användarvändarvänligheten på din webbplats. Även om du arbetar på en mindre skärmyta, är det fortfarande viktigt för en besökare att enkelt kunna få tillgång till en produkts egenskaper, bilder och senaste recensioner för att underlätta dessa mobilbaserade inköp.

– 60% av mobilanvändarna föredrar att läsa nyheter i mobila webbläsare vs. Applikationer

En sista fråga de flesta webbplatsägare ställer sig när det gäller mobil utveckling är om man ska släppa sitt innehåll på en mobilanpassad webbplats eller en fristående applikation. Återigen, är uppgifterna övertygande.

Se till att din hemsida är anpassad för mobil, dator och surfplattaMajoriteten av läsarna föredrar att läsa innehållet från sina mobila webbläsare, snarare än i företagens applikationer. Nu betyder det här inte att du inte ska erbjuda dina läsare en app, det finns helt säkert situationer där båda dessa verktyg kommer att gynna ditt företags resultat.

Detta innebär dock att en mobilanpassad webbplats bör vara din första prioritet när det kommer till att uppvakta den här typen av internetanvändare. Börja med att göra din webbplats lättillgänglig för mobila webbläsare, antingen genom att använda verktyg som GoMobi eller andra typer av plattformar. Först när du har klarat av detta avgörande steg bör du titta på att utveckla en fristående applikation.

Saken är den, att du kan inte stoppa huvudet i sanden när det kommer till mobilanpassade hemsidor. Undersökningar visar tydligt att trenden med den mobila internetanvändningen är här för att stanna och kommer bara att fortsätta att växa i framtiden. Genom att ta dig tid att genomföra dessa rekommendationer nu , kommer du att förhindra att ditt företag tappar trafik och försäljning, både från de konsumenter som redan idag använder sina smartphones för att få tillgång till internet men även de som tillkommer i framtiden.

 

Med vänliga hälsningar,

Fredrik Björklund

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.