Google berättar vilka surfvanor du har

Google sparar de sökningar du gör på deras sökmotor och kommande sökresultat som visas påverkas av dina tidigare sökningar. Genom att Google sparar dina sökningar kan de även styra riktad reklam på det viset, baserad på dina sökningar eller ”intressen”.

Dina surfvanor enligt Google

Du kan själv se vad Google tror att du är intresserad av. För att göra det måste du vara inloggad på din Gmail. Gå till ”inställningar för annonser” och där ser du dina intressen, eller de intressen Google tror att du har åtminstone.
Du kan själv gå in och redigera detta och ta bort det som inte stämmer överens med dina intressen.

Givetvis kan du även stänga av detta helt och hållet, genom att klicka på ”välj bort”, Google kommer då inte erbjuda dig riktad reklam. Dock måste du göra denna inställningen på varje dator du använder och även i varje webbläsare.

För att se vilka sökningar du gjort den senaste tiden kan du, när du är inloggad på Gmail, klicka på ”inställningar” uppe i det högra hörnet och därefter scrolla ned till ”webbhistorik”, du blir då ombedd att logga in igen. När du loggat in så kan du se alla de sökningar som har loggats och vad du sökt på. Detta är också möjligt att stänga av.

Läs mer på IDG.se

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.