TT:s reportrar får inte använda Twitter

En ny policy infördes nyligen gällande ett förbud att twittra ut egna nyheter, förbudet infördes av TT. Redan i november skedde en debatt om användandet av Twitter för journalister. Associated Press skällde i samma veva ut en reporter som twittrat om en nyhet som ännu inte blivit publicerad.

Med detta i åtanke har nu TT infört en policy gällande sociala medier.

TT:s reportrar får inte använda Twitter
Mats Johansson, redaktionschef på TT säger:

”Vi lever på att medieföretag köper vårt nyhetsflöde och då har det varit centralt för oss att våra kunder känner att de får våra nyheter från oss först och att man inte kan hämta hem dem på något annat ställe.

Mats Johansson vill även förtydliga att det inte är Twitter i sig som är förbjudet på TT.

– Det är inga problem att använda Twitter som ett journalistiskt verktyg, men att kopiera våra nyheter och lägga ut dem är inte okej. Upphovsrätten fungerar inte på det sättet. Vi äger ju våra egna nyheter och vi lever på att sälja dem.”

Läs mer på Dagens Media.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.