itunes sägs spionera på sina användare

Wikileaks grundare Julian Assange hävdar att iTunes använder olika tekniker för att spionera på sina användare. Bland annat Apples iTunes enligt Assange. Det sägs att det finns en bugg som är inbyggd som möjliggör informationsinsamling och även gör det möjligt för myndigheter att kontrollera en dator som kör iTunes.

iTunes bevakar användare

Informationen sägs sparas i all framtid och även att det finns företag som säljer utrustning för att registrera vart användaren befinner sig någonstans, i hemlighet.

Ett program som heter Carrier IQ använder en programvara som installerats på samtliga stora mobiltelefoner och som kan användas att spåra aktiviteter genom användarens telefon. Bara ett par dagar efter att säkerhetsforskaren Trevor Eckhart avslöjade informationen om Carrier IQs programvara kom Julian Assanges påstående om iTunes ut.

Apple har erkänt att de använt programvaran från Carrier IQ, men även att den raderats från iOS 5 och kommer försvinna helt i framtida iOS uppdateringar.

Läs mer på IDG.se

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.