Microsoft visar fortsatt intresse för uppköp av Yahoo

Microsoft sägs ha visat ytterligare intresse av att köpa Yahoo. Nu sägs det att de har tecknat ett sekretessavtal. Sekretessavtalet gör att Microsoft har rätt att granska bokföringen för Yahoo, inför en eventuell affär. För mer än tre år sedan visade Microsoft sitt intresse för ett uppköp av Yahoo, men det blev då ingen affär eftersom Jerry Yang, Yahoos dåvarande VD, satte sig emot dessa planer.

Microsoft och Yahoo
Intresset för Yahoo sägs bland annat grundas av deras nuvarande samarbete där Yahoo använder Microsoft Bing som sökmotor och även säljer annonserna som idag visas på Bing. Varken Microsoft eller Yahoo har kommenterat detta.

Det är inte bara Microsoft som visat sitt intrese för detta och tecknat sekretessavtal. Även TPG Capital och Silver Lake sägs ha gjort detta. Det pågår även spekulationer huruvida Microsoft samarbetar med Silver Lake eller ej genom ett gemensamt uppköp av Yahoo.

Idag (onsdag) uppges det att Yahoo ska försöka sälja minoritetsandelar i företaget innan året är slut. Yahoo ska ha fått erbjudandet att sälja 20% av företaget av tre olika budgivare.

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer på IDG.se

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.