Intel får pengar för att hålla liv i Itanium

HP fortsätter att tjäna pengar på kunder som är låsta till plattformen Itanium genom ett avtal de har idag med Intel. Avtalet innebär att Intel ska fortsätta tillverka Itanium. För drygt två veckor sedan lämnade Oracle en stämningsansökan gällande detta med anledning att HP tar marknadsandelar på detta viset från Oracles Sun-servrar. I stämningsansökan skrivs det också om att marknaden aldrig varit medvetna om att HP betalar Intel för att Itanium ska ha möjlighet att leva vidare.

Intel vill inte kommentera stämningsansökan.

Den första versionen av Itanium släpptes år 2002 och är en “microprocessor” som utvecklats tillsammans av HP och Intel. Itanium är den första microprocessorn som byggde på 64-bitsarkitekturen IA-64.

HP betalar Intel

Läs mer på Techworld.se

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.