Dags att skapa företagets hemsida? – Gör rätt från början!

Skaffa en hemsida så rullar det snart in massor av nya affärer för företaget…. Nej, riktigt så enkelt är det tyvärr inte. Många människor har orealistiska förväntningar. Jag kommer i denna bloggpost gå igenom en del punkter som hjälper dig att få en bra bild av vad du bör tänka på samt en del vanliga problem man ofta stöter på när du skapar din första webbplats.

Skaffa hemsida till företaget

Vilket syfte har din hemsida? Fråga dig själv vad hemsidan ska fylla för funktion för dig/företaget? Är hemsidan endast en informationskanal för din befintliga kundstock? Ska besökarna ha möjligheten att köpa något via hemsidan? (dvs; E-handel) Skaffa dig en klar bild vad du vill åstadkomma med din hemsidan och gör din research… Hur gör konkurrenterna? Hur når jag min målgrupp på internet? Ska jag/företaget närvara i sociala medier. Om – hur konverterar jag besök från Facebook, Twitter, LinkedIn och andra sociala kanaler till besök på webbplatsen som i sin tur leder till affärer?

Hela världen som marknad? Det fina med internet är att du har möjligheten att marknadsföra din produkt/företaget i hela världen. Har du en fysisk butik är du förmodligen begränsad till den närmaste omgivningen för att för att hitta dina kunder idag. Internet ger dig möjligheten till ett globalt skyltfönster som aldrig är släckt. Du har möjligheten till försäljning 24/7/365. Det kommer dock krävas en del resurser för att nå bra resultat.

Sökmotorsoptimering

Sökmotorsoptimering Sökmotorsoptimering (SEO) är ett av vår tids mäktigaste marknadsföring. SEO är den metod som används för att få din hemsida att synas på sökmotorerna. Detta är den säkraste formen av marknadsföring för att få kunderna att komma till dig, istället för att jaga kunderna.

Läs mer om SEO:
Bygga länkar eller bygga innehåll? 
Därför behövs sökmotoroptimering 

 

Verktygen Det finns 100-tals sätt att smidigt bygga en hemsida idag. Viktigt att tänka på är att det underlättar om du slipper arbeta i din hemsidas källkod. En smidig metod är att använda ett så kallat CMS system (content managemen system) Det finns även här en stor upplaga av varianter som är helt gratis. Personligen är WordPress en klar favorit. Verktyget finns att ladda ner på http://wordpress.org

Crystone - Ditt webbhotell

Hosting Hostingen är A och O för en tillförlitlig hemsida/e-shop. Hosting finns paketerat för alla storlekar av företag oavsett budget. Denna del av ditt hemsidebyggande bör du lägga tung vikt på för att få en säker drift. Första frågan du bör fråga dig själv – ”är det kritiskt om hemsidan inte är uppe?” (på grund av fel hos hostingleverantören). – Om svaret är ”ja”, bör du vara beredd på att det kostar pengar med en driftsäker plattform. Väg kostnaden för hostingen mot förlust av intäkter från din hemsidan så vet du hur viktig denna del är för just dig. Du är välkommen att kontakta Crystone för alla typer av frågor gällande hosting för din nya hemsida/e-handel.

Comments

comments

2 Responses to “Dags att skapa företagets hemsida? – Gör rätt från början!”

  1. Vem rekar ni om man vill ha en ny hemsida?

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.