Google lanserar nytt webbspråk

Google jobbar ständigt mot att göra livet enklare för webbutvecklare. Många funktioner och plugins stödjer idag arbete direkt i din webbläsare. Exempelvis Native Client, som gör det möjligt att köra kompilerad kod direkt i webbläsaren. Native Client är endast tillgänglig i Googles egna webbläsare, Google Chrome.

Den tionde oktober i år under en konferens i danska Århus kommer det nya webbspråket presenteras av två utvecklare som är med i projektet. En av männen bakom, Gilad Bracha är från SAP och den andra har varit med och utvecklat JAVA (programmeringsspråk).

Presentationen som hålls under konferensen heter “Dart, ett nytt programmeringsspråk för strukturerad webbprogrammering”.

Ett annat ambitiöst projekt som nyligen lanserades av Google är Page Speed Service. Förutsatt att du är beredd att ge Google DNS-tillgång till din hemsida erbjuder de sig att analysera, förbättra och spegla din hemsida via sina egna serverparker runt om i världen. Resultat ska enligt Google själva bli 25-60 % snabbare laddningstider. Google erbjuder också under uppstartsfasen ett test av tjänsten och hur väl det fungerar innan du förbinder dig att slutföra det.

Läs mer på IDG och Google

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.