Det nya app-projektet Project Spartan

Project Spartan är kodnamnet för en ny mobilplattform som Facebook är på väg att lansera. Plattformen är HTML5-baserad och målet är att nå cirka 100 miljoner användare i en kanal: mobilen.

Efter många månader av envisa rykten kring Facebooks nya HTML5-baserade mobilplattform ser det nu ut som om den är redo att lanseras. Det har ryktats att projektet varit klart en längre tid men nu verkar det äntligen vara tid för lansering. Project Spartan har under stor tystnad tagits fram av Facebook och ett par utvalda externa utvecklare och sägs ha väntat på lansering i månader. Den slutgiltiga pusselbiten ser ut att bli lanseringen av Facebooks iPad-app.

Project Spartan app

 

Om projektet kommer att lanseras på Facebooks egen App/Spartan-presentation på måndag eller på Apples stora iOS5-lansering på tisdag återstår att se. Eventuellt hoppas Facebook att få presentera appen i samband med konferensen på tisdag då iOS5 formellt presenteras med allt vad det innebär i form av nya HTML5-möjligheter.

Projekten har omgetts av stora spänningar, avhopp och förseningar men i och med lanseringen av iOS5 ser det ut som om det sista hindret nu undanröjts.

 

 

Läs mer här (engelska)

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.