Googles köp av Motorola, en patentfråga?

Nyligen köpte Google Motorola, diskussionerna om köpet har varit många. Bland annat angående hur Google resonerar kring köpet men även om affären faktiskt är värd någonting.

Därför vill Google köpa Motorola

Efter en analys av Frost & Sullivan stärks misstankarna att Google enbart är ute efter Motorolas patent. 12,5 miljoner dollar ska Googles bud vara värt, det motsvarar 510 204 dollar per patent och ansökan hos Motorola. Microsoft betalade förra året en identisk summa för en portfölj av Novell-patent. Spekulationer om att Motorola-köpet gäller att förvärva en patentportfölj och få mobilverksamheten på köpet finns och att det inte handlar om att ge sig in på själva hårdvaran hos Motorola.

Google köper Motorola

Google skyddar sig mot konkurrenter

Google vill inte kommentera om priset för  Novell-patent har styrt dem när det kommer till summan för budet i Motorola-köpet. Motorola-köpet är i första hand tänkt att skydda Googles produkt Andriod från rättstvister med Apple, Microsoft och liknande företag.

Google uppger i samband med budet att Motorola ska drivas som ett separat bolag.

Läs mer på IDG.se

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.