Nätbedragare får 12 års fängelse för nätfiske

That Tien Truong, 34 år, från Nguyen har nu dömts till fängelse för nätfiske. I ett samarbete med två andra bedragare från Rumänien ska de ha skapat falska webbsidor och fått det att likna finasiella webbsidor som Ebay och lokala banker. Informationen som användarna delade med sig av på de falska webbsidorna använde That Tien Truong för att sälja till sina medbrottslingar.

Det beräknas vara cirka 38 500 offer och Truong och hans medbrottslingar ska ha kommit över 1,3 miljoner kronor. That Tien Truong beskyller sin handling på sitt drogberoende, han döms nu för 12 år och 7 månaders fängelse.

Mailbedragare via nätfiske

Vad är nätfiske?

Nätfiske handlar om att man lurar användare att avslöja personlig information via mail eller webbplatser. Ofta använder man sig av ”fula” metoder och skickar mail som ser ut att komma från ett officiellt meddelande eller en källa man ofta litar på. Mailet skickar vidare användaren till en webbsida där man ska fylla i känslig information (kontonummer, lösenord), därefter använder bedrägaren den informationen för att stjäla andras identiteter.

Läs mer på IDG.se

 

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.