Utredning – Sociala medier och dess användning

En ny undersökning som publiceras av Pew Research Center visar några intressanta resultat om användandet av online webbplatser för sociala nätverk. Över 2.000 vuxna deltagare har tillfrågats av Pew.

Sammantaget fann Pew att 32% av användarna i sociala nätverk är i åldrarna 23 och 35, 16% är mellan 18 och 22, 26% är mellan 36 och 39, medan 6% är användare 65 och uppåt.

När det gäller de olika sociala medier som används har 92% av användarna  Facebook  29% har MySpace, 18% har en LinkedIn sida, medan 13% använder Twitter.

Eftersom Facebook stod för en så hög andel var undersökningens resultat på Facebook särskilt intressant.

Deltagarna tillfrågades om de kände att de litar på de flesta människor på sociala siter. Pew fann att Facebook-användare är 43% mer förtroendefulla än icke-användare.

Undersökningen visade också att Facebook-användare har närmare relationer, är mer sociala än andra, och är mer politiskt engagerad. Dessutom har den genomsnittliga Facebook-användaren 229 vänner.

Några hade tidigare hävdat att användningen av sociala nätverk online haft motsatt effekt att gör människor mindre sociala i verkliga livet. När det gäller hur Facebook-användare var anslutna, fann undersökningen att 22% var bekanta från Högstadiet, 12% familjemedlemmar, 10% medarbetare, och 9% gick på gymnasiet /universitet tillsammans.

Vill du veta mer om hur du kan öka besöks flödet på din Facebook-grupp kontakta oss på sales@crystone.se

Comments

comments

One Response to “Utredning – Sociala medier och dess användning”

 1. Hanna Laine skriver:

  Hej

  Glömdes
  40-64 åringarna?

  hur stor procentandel använder denna
  grupp sociala medier?

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.