Drupal 7, förenklad Webbplatshantering

0diggs
digg0As är en av de ledande open-source content management systemen, Drupal ståtar många olika applikationer, från personliga hemsidor till företagssidor och till och med Vita huset. Det handlar om att vara flexibel och kraftfull. Drupal är också känt för sina komplicerade administrativa gränssnitt. Som ett resultat släppte Drupals skapare den 7: e versionen som ett försök att göra programmet mer användarvänligt. Dock har experter blandade känslor gällande användbarheten.

Enkel installation
Installationen är ganska enkel och standardiserad. Användaren ska skapa en databas, ändra konfigurationsfilen och avsluta med en enkel webb-baserad installation. Installationen är extremt lik WordPress, det är snabbt och enkelt. Efter installationen presenterar programmet administratörens instrumentbräda. De flesta slutanvändarna är inte medvetna om nästa steg. Vid det här laget är programmet i ”just-installerad” läge som kräver användare att ändra moduler.

Lättare att använda
Många proffs är eniga om att Drupal 7 faktiskt är lättare att använda och har fler förbättringar än andra versioner av Drupal, medan gränssnittet är densamma. Till exempel är hanteringen av moduler lättare eftersom det kan installeras genom att ange en URL för zip-filen. Men för att söka efter en särskild modul krävs en sökning via Drupal community.

Läs alla dokument
För att maximera produktiviteten är det viktigt för nya användare att läsa igenom all dokumentation för att bli mer bekant och bekväm med systemet. Till exempel bör en användare kunna spåra deras hemsida och få en detaljerad aktivitetslogg för verksamheten. Den frustrerande aspekten är att det kommer att spotta ut informationen utan någon indikation på hur systemet samlar in uppgifterna. Även om de olika knytpunkterna inkluderar en ”Track”-flik, kommer det att ge denna information även om den inte är aktiverad.

Genvägsalternativet
Å andra sidan är systemet i det hela taget mycket lättare att använda än tidigare versioner. En innovativ funktion är ”genväg” alternativet som gör att ofta använda moduler och applikationer placeras på en genvägslista för enkel åtkomst vid ett senare tillfälle.

Totalt sett är Drupal 7 ett mycket bättre content management system än sina föregångare. Mjukvaran är stabil, flexibel och kraftfull. Om du har väntat på att publicera din webbplats, väljer Drupal 7 eftersom det kommer att uppfylla alla dina behov. Men om du funderar på att uppgradera till Drupal 7, vänta några månader tills allt är 100 procentigt.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.