Facebook stäms… på 1 dollar

Efter att ha blivit blockerad från att skicka vänförfrågningar så har David Fagin beslutat sig för att stämma Facebook… på 1 dollar.

Det kan låta fånigt, men Fagin tar upp en del ganska intressanta punkter i sin förklaring. Han gick så långt som att utfärda ett pressmeddelande där han bl.a. skriver:

”Det finns inte många ord som Webster’s New Millenniums ordbok kan trolla fram som låter mer sliskigt och motbjudande som en ”spammare”. Man kan jämföra det med en online ficktjuv eller bedragare.”

Första gången som Fagin blockerats från att skicka vänförfrågningar och anklagats för att vara en spammare så funderade han inte så mycket på det, det kanske var ett misstag från Facebooks sida. Men när det hände igen och han fick en varning om att hans konto kunde raderas så försökte han lösa det genom att kontakta Facebooks supportsida, för att upptäcka att de inte har en.

”När Facebook stämplar dig ”en spammare”, så är det första du måste göra innan du får lov att använda webbplatsen igen, gå igenom en förödmjukande” checklista ”av frågor, där du är tvungen att erkänna att du har gjort något dumt och lovar att inte göra det igen ”, säger han. ”Jag, liksom många andra, har inget liv, och spenderar ibland timmar om dagen på Facebook. Så säg mig, vad är poängen med en funktion som föreslår dussintals vänförslag varje timme, för att sedan slå ned på dig och behandla dig som en registrerad sexförbrytare när du klickar på dem? ”

Det är tydligt att Fagin vill få ut sitt argument mer än att vinna något på själva stämningsansökan på 1 dollar och han har nog till en viss grad lyckats få sin röst hörd. Huruvida det kommer att få konsekvenser återstår att se. Facebook har säkert massor av fler brådskande juridiska frågor att sköta.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.