YouTube introducerar “Person Finder”

Sedan den förödande jordbävningen och efterföljande tsunamin i norra Japan så har dagens teknik spelat en stor roll i att hjälpa människor få kontakt med vänner och familj. I hälarna på ”Google Person Finder” så har YouTube laserat en egen ”Person Finder” för att hjälpa drabbade i katastrofområdet.

Via den officiella YouTube bloggen rapporterades det att Tokyo Broadcasting System (TBS), en stor japansk tv-station, har utnyttjat tjänsten till fullo genom att skicka ut videomeddelanden från härbärgen runt de drabbade områdena. Senast i söndags så hade omkring 80 videoklipp lagts upp och YouTube jobbar på att lägga upp fler.

”Vi ska försöka öka antalet videoklipp genom att lägga upp mer material från andra tv-stationer under de kommande dagarna. Vi försöker också att inkludera videos filmade av individerna själva.”

Du kan söka på namn, plats eller specifikt skyddsområde i sökfältet och tre former av tecken stöds: kanji, katakana och hiragana. Engelska tecken stöds inte för närvarande. Det råder ingen tvekan om att detta kan bli ett oerhört viktigt verktyg för anhöriga när mer information är integrerat i sökningen.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.