Googles Street View granskas av Israel

Det har varit delade åsikter om Google Street View. Kritiker har menat att programmet invaderar privatliv och hjälper inbrottstjuvar och nu ska detta granskas av ett av världens kanske mest övervakade länder.

Israelska myndigheter ska inom kort besluta om de ska låta Google ta bilder i landet eller inte.

Ayala Tsoref och Zvi Zrahiya rapporterade tidigare att en arbetsgrupp på ministernivå har tillsatts för att besluta om Google ska få fotografera gatorna i Tel Aviv och Jerusalem som en del av sin Street View service.

Panelen, som kommer att börja arbeta nästa vecka, kommer att undersöka om det är säkert nog att tillåta tjänsten med tanke på de risker den kan medföra. Oron är främst över terroristorganisationer som kan komma att använda Street View för att planera attacker mot israeliska ledare eller offentliga personer.

Om Google ges klartecken, innebär detta en stor seger för bolaget. Andra länder kommer att finna det svårt att protestera mot Street View om ett land som Israel, med alla de risker de står inför, kan anpassa sig till tjänsten.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.