Biz Stone talar om Twitters syn på yttrandefrihet

Den egyptiska regeringens beslut att stänga av Internet verkar inte ha gått över väl med en av Twitters grundare, Biz Stone. Medan Stone var diplomatisk nog att inte namnge landet i fråga så talar ett nytt inlägg på den officiella Twitter bloggen ett tydligt språk om situationen och betonar vikten av yttrandefrihet.

Stone skriver:
”Vårt mål är att koppla samman människor överallt för vad som är mest meningsfullt för dem. För att detta ska hända är yttrandefriheten högst nödvändig. Vissa ”tweets” kan skapa en förändring i ett undertryckt land, vissa får oss att skratta, en del få oss att tänka, vissa gör oss rent utsagt förbannade. Vi håller inte alltid med om vad folk väljer att skriva om, men vi håller informationen flytande oberoende av vilken syn vi har på innehållet.”

Senare, kanske för att ta itu med tanken att den egyptiska regeringen kan be hans företag att lämna över demonstranters info, så skriver Stone.

”Vår inställning till yttrandefrihet för med sig ett mandat att skydda våra användares rätt att tala fritt och bevara deras rätt att inte få sin privata information avslöjad. Samtidigt som vi kan behöva släppa information som krävs enligt lag, så försöker vi att meddela Twitter användare innan vi lämnar över information så att de har en chans att strida mot begäran om de så önskar.”

Så även om egyptiska myndigheterna har gjort detta till en svår punkt för tillfället, så hjälper Stones blogginlägg ytterligare att fastställa Twitters syn på censur och samarbete med repressiva regeringar.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.