Stockholm stad köper visitstockholm.com för 70000 USD

Enligt Sedos senaste försäljningslistor samt DN Journals rapport så har domänen visitstockholm.com sålts för hela 70.000 USD, ca 480000:- SEK. Köparen var Stockholm Visitors Board som är ett kommunalt helägt bolag som har till uppgift att utveckla och marknadsföra Stockholm som besöksort.

Den tidigare ägaren är enligt domaintools historiska data USA baserade Worldwide Media Inc (mostwanteddomains.com), eller snarare Michael Berkens som bolagets ägare heter. Michael Berkens är väldigt framgångsrik domäninvesterare samt en välkänd profil i branschen som också bloggar på thedomains.com. Personligen har jag haft förmånen att träffa Michael och hans fru Judi på TRAFFIC konferenser lite varstans, om du är intresserad av att läsa mer om Michael så kan jag rekomendera DN Journals cover story om honom som du hittar här.

Kul att se att statliga myndigheter och kommunala bolag börjar förstå värdet av en bra domänadress, försäljningen av msb.se i november förra året till krisberedskapsmyndigheten för 950000 kronor är ännu ett exempel på detta.

Avslutningsvis ett stort grattis till Michael för en fin försäljning och grattis till Stockholms Stad till en fin domän!

 

// Johannes Eriksson

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.