Youtube i planer på att köpa rättigheter till Miramax filmbibliotek?

YouTubes urval av filmer kan i många fall vara väldigt dåliga, både vad gäller storlek och kvallitet. Men det kan snart komma att ändras på ett stort sätt eftersom en ny rapport meddelar att Google är i diskussionerna för att köpa digitala rättigheter till över 700 Miramax Filmer.

Claire Atkinson skrev, ”Google är i samtal med Filmyard Holdings, som snart är ägare av den berömda filmstudion Miramax, om att möjligt vinna digitala rättigheter till Miramax arkiv”

”Källor säger att Google är intresserade över filmrättigheterna för att stärka sina ansträngningar att vända YouTube till en webbsida med mer ”viktigt innehåll”. Google är dock inte ensam om  iden och kommer att få strida mot Netflix, som också har visat intresse för Miramax filmbibliotek.

Den som vinner kommer att få ett imponerande pris. Miramax är ett viktigt namn inom nöjesindustrin, med kopplingar till filmer som City of Men, Garden State, Heavenly Creatures och Pulp Fiction. Filmer som folk vill titta på om och om igen.

Vi får se vad som händer. Det är svårt att säga när någon affär skulle bli av eftersom förvärvet av Miramax fortfarande pågår.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.