13 miljoner dollar för sex.com

Turerna kring försäljningen av domännamnet sex.com har varit många och vi har rapporterat om dom ett flertal gånger tidigare. Men nu är det alltså klart och domänen har, via en domänmäklare på Sedo, kunnat säljas till det Karibien baserade bolaget Clover Holdings.

Prislappen hamnade på 13 miljoner dollar (ca. 86 miljoner kronor) enligt dokument inlämnade till en domstol i Kalifornien. Varken säljaren (Escom LLC) eller köparen (Clover Holdings) eller Sedo själva har dock ännu inte kommenterat försäljningen. Vem eller vilka som står bakom Clover Holdings är höjt i dunkel då domstolsdokumenten inte avslöjar något annat än namnet samt en e-postadress som går till en anonymiseringstjänst.

Sex.com har en väldigt intressant historia. Den registrerades från början 1994 av entreprenören Gary Kremen varpå den väldigt snart kapades av Stephen Cohen genom en förfalskad flytt. Gary fick 5 år senare tillbaka domännamnet efter en rad domstolsturer och Stephen dömdes bla till 65 miljoner dollar i böter då han tjänat närmare en halv miljon dollar i månaden på annonsering. Stephen flydde till Mexico men arresterades senare och fick spendera sin tid i fängelse fram till 2006 då han släpptes.

Men tiden hos den senaste ägaren Escom har varit närapå lika tubulent efter att en av finansiärerna begärt en exekutiv försäljning av sex.com på auktion. Försäljningen stoppades sedan efter att en av ägarna, Mike Mann, begärt Escom i konkurs då han ansåg att den advokatfirma som fått i uppdrag att sälja domänen inte skulle kunna få ut det bästa priset för namnet. En uppgörelse skedde sedan mellan ägarna och finansiärerna och Sedo fick istället uppdraget att sköta försäljningen som alltså nu tycks ha resulterat i en prislapp på 13 miljoner dollar.

Visst är det intressant att se vilka händelseförlopp som kan uppstå kring något så ”simpelt” som ett domännamn?

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.