Vem tar hem kampen om GoDaddy?

Eliten av teknikmiljardärer är på väg att få en till medlem. Bob Parson, grundare och ägare av företaget GoDaddy.com, säljer företaget för 1 miljard dollar eller mer enligt The Wall Street Journal. Eftersom han är ensam ägare av företaget idag, kommer en försäljning som denna att göra honom till en väldigt rik man.

Med störst sannolikhet är det riskkapitalbolag som ses som de hetaste kandidaterna att köpa GoDaddy då företaget ses som en riktig kassako. Det är heller inte helt osannolikt att ett budkrig bryter ut mellan flera etablerade e-företagare som skulle kunna ha stor användning av GoDaddys tjänster.

De tre största huvudkandidaterna till köpet av GoDaddy sägs vara Google, Amazon.com och Cisco Systems.
GoDaddy ansökte om IPO 2006 men drog tillbaka ansökan då förutsättningarna för marknaden var skakiga plus att företaget inte behövde pengarna. Den som vinner budgivningen i detta alternativa slutspel kommer få en bevisad penningmaskin och en dominant position inom branschen för hanteringen av domännamn.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.