Sverigedemokraterna.se tillbaka på förstaplatsen

Vi har tidigare berättat om den SEO kampanj Sverigedemokraterna utsattes för, där en konkurrerande site, sverigedemokraterna.de, med hjälp av sökmotoroptimering lyckades gå om Sverigedemokraternas egen site på sökordet Sverigedemokraterna i Googles träfflista. Nu har det hänt en hel del på ”fronten” och Sverigedemokraterna har åter intagit plats nummer ett i träfflistan.

Genom att plocka bort den ”frame forwarding” som sverigedemokraterna.se tidigare hade och istället låta domänen få en helt egen site så har nu Google kommit fram till att det faktiskt är siten på .SE domänen som är den mest relevanta vid en sökning på sverigedemokraterna.

Detta påvisar verkligen hur viktigt det är att man har koll på sin såkallade ”on page optimering”. Ett par fel på siten kan få förödande konsekvenser, sverigedemokraterna.se var till och med helt borta från Google under en period. I sverigedemokraternas fall så rankade man inte etta på sitt eget namn under hela fem månader, precis innan valet.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.