Högsta priset någonsin för en domän

Idag säpptes nyheten om att vi fått ett nytt rekord gällande den högsta summan som någonsin betalats för ett domännamn. Det handlar om insurance.com som enligt uppgift har sålts för hela 35.6 miljoner dollar, motsvarande 256 miljoner svenska kronor. Köparen är leadgenereringsföretaget QuinStreet. Att detta räknas till just en domänförsäljning och inte ett köp av befintlig affärsverksamhet bekräftade QuinStreet genom att i ett uttalande säga att de helt enkelt inte var intresserade av den nuvarande verksamheten som bedrivs på siten.

Många domäninvesterare argumenterar också för att insurance.com skulle vara mer eftertraktad än exempelvis sex.com som vi tidigare berättat om är till salu. Anledningen är helt enkelt att porr industrin är på nedgång samtidigt som försäkringsmarknaden står sig stark och det helt klart är så att man genom insurance.com relativt enkelt kan gå en förstaplacering på termen hos Google och på så sätt generera mycket leads som man sedan kan sälja till försäkringsbolag.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.