Tröttnar ungdomarna på Facebook?

Enligt en ny undersökning beställd av spelsiten Roiworld, där 600 amerikanska tonåringar fått svara på frågor om sina erfarenheter kring sociala nätverk som Facebook och Twitter, så säger nästan en femtedel (19%) att de har ”tröttnat” på Facebook. Av denna femtedel så säger 45% att de slutat använda Facebook på grund av att de helt enkelt har tappat intresset, 16% lämnar för att deras föräldrar finns där, 14% för att det är för många ”äldre” personer på Facebook, 13% för att de är oroliga för sin personliga integritet.

Trots dessa siffror så är Facebook fortfarande den absolut mest använda siten bland ungdomarna, 78% har en profil och 69% använder Facebook dagligen. På plats nummer två kommer youtube där 64% säger sig ha en profil. MySpace kommer trea på 41% och Twitter tar fjärdeplatsen på 20%.

Studien säger också att anledningen till att ungdomarna använder Facebook är primärt för att spela spel.

Det är uppenbart att den senaste generationen av online-användare inte har några problem att spendera pengar på nätet, och denna studie stödjer den teorin. Studien påstår att 43% av tonåringar som använder sociala webbplatser har spenderat pengar på det. Det handlar då om valuta för virtuella föremål (35%), musik (33%), avatar tillbehör (30%) och poäng för att ”komma till nästa nivå” (23%). Nästan hälften av denna skara (49%) anger att de har tillåtelse för sådana utgifter.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.