Google förbättrar Chrome’s tillgänglighet för funktionshindrade

För funktionshindrade personer kan webben idag vara svår, eller rent ut sagt omöjlig, att använda. Därför släppte Google i dagarna ett tillägg till sin snabba webbläsare Chrome. Genom att införa en ny kategori med tillägg anpassade till funktionshindrade vill de förenkla användandet för denna grupp människor.

ChromeVis , vars syfte är att förbättra synligheten av text är kanske den största nyheten i den nya ”Tillgänglighets uppdateringen”. Ingenjören Rachel Shearer förklarar i videon nedan hur de erbjuder en rad olika typer av genomtänkta funktioner som går utöver vanlig förstoring.

 

 

Det finns också tillägg som kan hjälpa färgblinda användare att se mer information på webbsidor, eller gleeBox som ger alternativ till kommandon som traditionellt sker via musen, som att klicka , scrolla och markera text fält säger Jonas Klink, produktchef, vars blogginlägg du kan läsa på Google Chrome Blog.

För att uppmuntra fler utvecklare att integrera de bästa tillgänglighets standarderna vid konstruktion av tillägg, så har Google släppt öppen källkod till Chrome Vis med tillhörande dokumentation.

Googles satsning kommer sannolikt att bli början på något större snarare än en engångsföreteelse, med tanke på att ännu fler tillägg sägs vara på väg.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.