sex.com bråket fortsätter men ser vi en ljusning?

Vi har vid två tidigare tillfällen rapporterat kring turerna runt domännamnet sex.com som först annonserades ut till försäljning för att sedan ställas in. Bråket kring domännamnet har sedan dess fortsatt och en domstol har till och med hunnit med att lämna ett utslag på den konkursansökan ägaren lämnade in för att stoppa auktionen.

 

Upprinnelsen till bråket är att finansiärerna, DOM Partners, begärde en exekutiv auktion av sex.com efter att ägaren Escom LLC inte ska hade klarat av att betala av på lånet. Auktionen planerades sedan att hållas hos en advokatfirma i New York, något som ägarna till Escom motsatte sig eftersom de ansåg att en exekutiv auktion hos en advokatfirma inte skulle inbringa det verkliga värdet på domännamnet.

Dagen innan auktionen lämnade de in en konkursansökan hos en domstol för att förhindra auktionen. Escom ville istället att ett företag med lång historik och erfarenhet av domänförsäljningar, Sedo, skulle få ta hand om försäljningen, något som finansiärerna inte gick med på eftersom Sedo ville ha för mycket betalt.

Men nu verkar man se ljus i tunneln, Sedo och Escom har slutligen skrivit på ett avtal för en försäljning, villkoren i detta avtal är dock hemliga. Så det ser alltså ut som att vi till slut kommer få se ett av världens mest eftertraktade domännamn säljas under 2010 i alla fall.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.