Google publicerar lista på de mest besökta siterna i världen

Google publicerade nyligen en lista på de 1000 mest välbesökta siterna i världen. Listan kommer att hållas uppdaterad varje månad. På plats nummer ett hittar vi föga förvånande facebook som med 540 miljoner unika besökare i månaden lämnar tvåan Yahoo bakom sig med ca 50 miljoner besökare.

Det finns ett antal företag som publicerar liknande statistik, t.ex. alexa.com och compete.com. Men Googles statistik är helt klart mer tillförlitlig av den anledningen att de har fler sätt att mäta antalet besök på. Dels via adsense/adwords men också genom Google Toolbar och Analytics.

Hur går det då för våra Svenska siter? På plats 126 ligger thepiratebay med 19 miljoner unika besökare i månaden. ikea.com tar hem plats 212 med 13 miljoner unika besökare, robtex.com som är en svensk site med verktyg för utveckling hamnar på plats 239 med 9.9 miljoner unika besökare.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.