Din hemsidas snabbhet värderas nu av Google

Redan 2009 annonserade Google, via sin inofficiella talesman Matt Cutts i en intervju att de skulle börja värdera hemsidors snabbhet i sina sökresultat. Uppdateringen har nu i April gått live på de engelska resultaten på google.com så det lär inte dröja länge till vi ser uppdateringen rullas ut på google.se också.

I praktiken innebär detta alltså att Google kommer att premiera hemsidor som har snabba laddningstider och samtidigt straffa siter som laddar långsamt. Exakt hur det står till med din egen hemsida kan du ta reda på genom att lägga till den i Google Webmaster Central och sedan kika på Site performance grafen.

Men vad innebär då detta rent praktiskt för dig som har en hemsida och vad behöver du göra?

 

Ja, det blir alltså betydligt viktigare att snabba upp hemsidan genom att skala bort onödig kod samt se till att man har en snabb hostingleverantör. Båda två kan nämligen dra ner laddningstiderna på din site ordentligt. Detta är extra viktigt för dig som redan spenderat en summa på sökmotoroptimering, för låter du din site ligga på ett delat konto hos ett webbhotell för 50:- i månaden så kan investeringen vara helt bortkastad. Det är alltså dags att dels be din utvecklare se över koden på siten samt se till att uppgradera till en bättre och säkrare och snabbare lösning som t.ex. VPS eller dedikerad server. För det behöver faktiskt inte bli så jättemycket dyrare att på detta sätt säkra upp driften.

Crystone lanserade för några dagar sedan en ny site under www.server.se med riktigt bra erbjudanden både på VPS:er och dedikerade servrar. Helt klart något du med en större site med många besökare från sökmotorerna bör se till att titta närmare på.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.