.CO domäner släpps fria för registrering

Colombias toppdomän .CO öppnar upp för registreringar direkt under toppdomänen. Tidigare har registreringar kunnat ske på sekundär nivå, det vill säga t.ex. com.co. Det intressanta med .CO är den typotrafik de kommer generera från .COM domänerna i och med att personer missar M:et i .COM.

 

Frisläppningen av domännamnen kommer ske i tre steg:

Mellan den 26 April och 10 Juni pågår den såkallade sunrise perioden där varumärkesinnehavare kan ansöka om sina domännamn.

Sedan går man vidare till landrush perioden där vem som helst kan ansöka om domännamn under .CO. Om mer än en part är intresserad av samma domännamn så kommer dessa att få bjuda på domänen i en auktion. Denna period pågår mellan den 21 juni och den 13 juli.

Från och med den 20 juli kommer sedan vem som helst att kunna registrera domännamn under .CO enligt en ”först till kvarn” princip.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.