Sex.com auktionen inställd

 

Auktionen av domännamnet sex.com som vi tidigare berättat skulle hållas idag har blivit inställd. Anledningen är att ett antal borgenärer igår lämnade in en konkursansökan till United States Bankruptcy Court for the Central District of California (San Fernando Valley Division) mot den nuvarande ägaren ESCOM LLC.

 

 

Konkursansökan är underskriven av tre borgenärer och den samanlagda skulden uppgår till över 10 miljoner dollar, vilket också är anledningen till att man inte vill se domänen på auktion. Ansökan är underskriven av följande borgenärer, men det finns fler än dessa;

 

Washington Technology Associates, kräver $6,607,803.66

iEntertainment, Inc. kräver $3,476,515.02

AccountingMatters.com, LLC kräver $7,800.00

Totalt blir det $10,092,118.68

 

Borgenärerna säger i ett pressmeddelande att anledningen till konkursansökan är att de vill skydda sina egna intressen samt maximera vinsten för alla inblandade borgenärer. De tror helt enkelt inte att en auktion just nu kan dra in en summa som är tillräcklig för att täcka deras lån och utgifter och vill alltså hellre vänta med att sälja domänen.

En av borgenärerna, Mike Mann (grundaren av BuyDomains.com), har tidigare sagt att auktionen forcerats fram av investerare med dåligt tålamod och att han kommer vidta juridiska åtgärder för att stoppa auktionen. Så detta innebär antagligen att vi får vänta ytterliggare en tid innan vi vet hur vad ödet har i åtanke för sex.com. Men när en så här stor affär börjar knaka i fogarna brukar det vara svårt för investerarna att hålla en gemensam ståndpunkt så en försäljning (av det ena eller andra slaget) framöver tror jag personligen är oundviklig.

 

 

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.