Sex.com på auktion

Domännamnet sex.com går upp på en exekutiv auktion den 18 mars 2010. Det är den amerikanska advokatfirman Windels Marx Lane & Mittendorf i New York som auktionen kommer att hållas hos och för att få vara med och lägga bud måste man sätta in 1 miljon dollar i såkallad ESCROW avgift på advokatfirmans konto. Mer om själva auktionen finns att läsa här.

Sex.com är helt klart ett av de absolut bästa domännamnen som man överhuvudtaget kan äga och historien bakom den är också den väldigt unik och höjd i dunkel. Det sägs att det var match.com grundaren Gary Kremen som först registrerade domänen men sedan stals den av Stephen Cohen vilket resulterade i en 10 år lång rättsprocess. Sex.com såldes sedan till företaget Escom LLC, villkoren för köpet samt de verkliga köparna blev dock aldrig publika. Enligt vissa källor skall Escom LLC dock ha fått betala hela 14 miljoner dollar för domänen men detta bekräftades alltså aldrig officiellt.

 

 

Om det är sant så skulle sex.com ha varit den dyraste domänen någonsin, men eftersom siffrorna aldrig gjordes publika så räknas fortfarande försäljningen av fund.com för 10 miljoner dollar som den dyraste domänen genom tiderna. Rekordet för en domän som sålts på auktion är Porn.com som gick för 9.5 miljoner dollar.

Det ska bli väldigt intressant att följa utvecklingen och det är helt klart möjligt att vi kommer att få se ett nytt rekordpris om en månad. Dock är det viktigt att komma ihåg att både domän och sexindustrin drabbats hårt av den ekonomiska nedgången, något som talar för att priset inte kommer att dra iväg till de riktigt astronomiska summorna. Om jag ska våga mig på en chansning så kommer slutsumman hamna någonstans runt 9 miljoner dollar.

 

Igår bekräftade också domänauktionsföretaget Sedo prislappen på 1 miljon dollar för domänen poker.org vilket gör den till den dyraste .org domänen genom tiderna. Detta kommer antagligen innebära en ökning i spekulationerna på .ORG domänen framöver.

 

// Johannes Eriksson

 

 

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.