FS Data köper norska Crystone

FS Datas köp av norska Crystone gick igenom vid årsskiftet och är det andra FS Data gör i Norge. Den 23 december 2009 köpte företaget den norska delen av ISP-Huset och planen är att integrera Crystone och Enterweb i den verksamheten.

FS Datas köp av Crystones norska bolag ger dem mellan 8 000 och 10 000 nya kunder i Norge. I en intervju med IDG säger Fredrik Sköld, ägare och grundare till FS Data:

– Vi tror på Norge och vill expandera där ganska snabbt. Vi har mycket resurser i Norge för att ta hand om fler kunder.

Betyder det här att utvecklingen av FS Data i Sverige får stå tillbaka ett tag?
– FS Data är mer än dubbelt så stort i Sverige som vi kommer att bli i Norge. Det är klart vi kommer ha en viss samverkan men vi kör bolagen rätt så separat.

Första steget är att i början av februari flytta servrarna, som hanterar Crystones norska kunder, från Sverige till Norge. Fredrik Sköld hävdar att kunderna inte kommer att märka av köpet i någon större utsträckning då de fortsätter att köra på samma plattform. Han räknar med att det kommer att ta ungefär ett år för den norska delen att bli tekniskt integrerat med FS Data.

Enligt Crystones blogg så är anledningen till försäljningen är att man vill satsa på våra andra marknader, primärt Sverige, USA och Turkiet, och genom en försäljning få loss både kapital och övriga resurser för att kunna göra det i en ännu större utsträckning än vad man gör idag.

 

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.