Rivstart för Å, Ä och Ö i .eu

Sedan den 10 december går det äntligen att registrera så kallade IDN-domäner (Internationalized Domain Names) under .eu. Det betyder att du nu bland annat kan använda tecken som å, ä, ö, é och ü i en .eu-adress.

Redan under första timmen ska över 38 000 IDN-domäner ha registrerats enligt Eurids egen statistik. De flesta registreringarna den första timmen kom i tur och ordning från Tyskland, Tjeckien, Frankrike, Luxemburg, Polen, Belgien, Storbritannien, Grekland – och så Sverige, på en nionde plats. Här är IDN-adresserna som gick först:

  1. Ärzte.eu
  2. Börse.eu
  3. Flüge.eu
  4. Bücher.eu
  5. Ferienhäuser.eu
  6. Reisebüro.eu
  7. Büro.eu
  8. Küche.eu
  9. Müller.eu
  10. Öl.eu

Det dröjde dock inte länge förrän samtliga tio domäner ovan, och många fler därtill, fanns till försäljning på andrahandsmarknaden.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.