8 av 10 uppkopplade hemma

Ny statistik visar att 83 procent av svenskarna över 16 år har tillgång till internet i sitt hem – och att Sverige är bäst på bredband i EU.

Tillgånt till dator, internet & bredband bland svenskar över 16 år 2009. Graf: Internetstatistik.seEn av många förklaringar till att internetmarknadsföringen står stark trots att reklambranschen går på knäna är att svenskarna är ett uppkopplat folk. Enligt World Internet Institutes nya rapport Svenskarna och internet 2009 har tyngdpunkten i svenskarnas internetanvändning flyttats från arbetsplatserna till hemmen.

78 procent av svenskarna har bredbandsuppkoppling i hemmet och internetpenetrationen beräknas vara 83 procent. Nästan alla som har en dator hemma har också tillgång till internet. En annan färsk undersökning från Eurostat visar att Sverige är bäst på bredband i Europa, rapporterar Internetstatistik.se.

I januari släpper SCB rapporten Privatpersoners använding av datorer och internet 2009. Där uppger 86 procent av svenskarna mellan 16 och 74 år att de använder nätet minst en gång i veckan. Skillnaden mellan yngre och äldre människors nätvanor är dock stor:

16-24 år: 98% använder internet minst en gång i veckan
25-34 år: 97% använder internet minst en gång i veckan
35-44 år: 96% använder internet minst en gång i veckan
45-54 år: 90% använder internet minst en gång i veckan
55-64 år: 80% använder internet minst en gång i veckan
65-74 år: 44% använder internet minst en gång i veckan

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.