”Fel” domännamn dyrt för nya myndigheten

Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, inser sitt misstag. Nu köper de loss domännamnet www.msb.se från grossistföretaget MSB Center AB – för nästan en miljon.

Den 1 januari i år försvann myndigheterna Räddningsverket, Krisberedskapsmyndigheten och Styrelsen för psykologiskt försvar. Istället bildades Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som har ansvar för frågor som rör skydd mot olyckor, krisberedskap och civilt försvar.

Men när den nya myndigheten skulle registrera ”sitt” domännamn blev det stopp. Msb.se ägdes sedan länge av en städgrossistfirma i Märsta. Då den nya myndigheten inte hade budget nog att köpa loss domännamnet av företaget så fick de nöja sig med att registrera den betydligt krångligare adressen Msbmyndigheten.se.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB

Domännamnet Msbmyndigheten.se användes också i alla e-postadresser till myndigheten, vilket ställt till en hel del problem för både myndigheten och företaget.
– Vi har fått fruktansvärt mycket mejl felskickade hit. När politikerna bestämde att myndigheten skulle heta MSB tänkte de väl inte på att det fanns ett företag i Märsta som hette likadant och kunde förväxlas, säger företagets vd Elias Melki till NWT.

Efter förhandlingar har nu myndigheten kommit överens med företaget om att köpa loss domännamnet Msb.se. Prislappen landade på 950 000 kronor. Myndigheten äger Msb.se från 1 december, medan företaget i stället får adressen msbcenter.se.

Slutet gott, allting gott.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.