Markus Jalmerot: ”Jag skulle inte investera i en .mobi-domän”

Domännamnet Casino.mobi såldes i september för 135 000 dollar, alltså nästan en miljon kronor. Det är ett ovanligt högt pris för ett domännamn under .mobi, men enligt domänexperten Markus Jalmerot finns det fler exempel.

Markus Jalmerot

 
– Som vanligt står gamblingrelaterade domäner högt i kurs. Gamble.mobi såldes för 33 000 dollar redan i slutet av 2006. Sportsbook.mobi såldes några år senare för 129 800 dollar och Poker.mobi för 150 000 dollar, säger Markus Jalmerot som bland annat driver bloggen Relevansanalys.

Markus Jalmerot nämner också att Ringtones.mobi ska ha sålts för 145 000 dollar och att Flowers.mobi för 200 000 dollar.
– För övrigt har många riktigt bra generiska domännamn under .mobi gått för under 10 000 dollar, säger Markus Jalmerot. Men det är definitivt ingen toppdomän jag skulle satsa på ur investeringssynpunkt. Tänk själv, hur ofta har du skrivit in ”.mobi” efter ett sökord eller företagsnamn som du vill besöka? Själv har jag aldrig gjort det. Det är inte direkt någon ”type in-domän”.

Enligt Markus Jalmerot är de flesta ägarna av .mobi-domäner amerikaner. För den svenska marknaden tycker han inte att mobi-domäner är särskilt relevanta, såvida det inte handlar om att bevaka sitt eget företagsnamn eller varumärke.
– Det är ju alltid viktigt att bevaka och säkra relevanta domäner, så även för .mobi. Det kan bli en tidskrävande och onödig kostnad att behöva kämpa mot någon som äger vad du anser vara ”din domän”.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.