Dan Nilsson: ”Därför köpte jag Ehandel.se”

Dan Nilsson är entreprenör med en stark betoning på ”e”. I januari förvärvade hans företag Retevo AB den attraktiva domänen Ehandel.se för nästan 70 000 kronor.


Varför denna doDan Nilssonmäninvestering, Dan?

– Jag har velat ha Ehandel.se länge, men inte lyckats köpa den. Jag är aktiv i branschen och insåg att jag lätt kunde göra en bra tjänst där. Jag har även koll på vad e-handelsleverantörerna betalar för annonsering på Google och liknande, och att provisionen på en försäljning på ett e-handelssystem ofta är värd minst 1 500 kronor.

Hur gick affären till?
– Jag kontaktade ägaren för något år sedan men fick ett kyligt svar. Den här gången lade jag ett betydligt högre bud som fick hans uppmärksamhet.

Du har ägt Ehandel.se ett drygt halvår nu. Vad har hänt hittills?
 – Det tog mig 3-4 månader att få sajten att bli Google-etta på ”e-handel”, och nu är den enligt mig den ledande platsen för svenska e-handlare. Sajten drar inte in mycket pengar nu men det beror mycket på att jag inte haft tid att jobba med annonsering, samt att jag väntat på att öka trafiken. Men den borde utan problem göra en vinst på 100 000 till 200 000 per år inom två till tre år.

När räknar du med att investeringen betalat sig?
– Man behöver inte räkna hem en domäninvestering på löpande intäkter även om det är ett alternativ. Jag investerar oftast på minst tre till fem års sikt, vilket gör de flesta summor till ”peanuts”. Värdeökningen på premium se-domäner är minst 30 procent per år vilket innebär att ehandel.se dubblar värdet på några år förutsatt att mitt köp var i nivå med marknadsvärdet. Jag tror till och med köpet låg lite under marknadsvärdet. Om några stora e-handelsleverantörer varit med i budgivningen hade priset nog kunnat hamna på, säg 100 000 till 150 000 kronor.

Till sist: Ditt bästa tips för att förvalta ett nyinköpt domännamn?
– Det bästa är alltid att utveckla domänen och tjäna pengar på reklam och annat. Det ökar även värdet vid en eventuell försäljning.

Comments

comments

Lämna en kommentar

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.